Carnavalsstoet

Op vrijdag 25 februari vieren we carnaval na rijp beraad opnieuw met een carnavalsstoet! Alle kinderen mogen in hun favoriete carnavalsoutfit naar school komen.
Vrijdagmiddag trakteert de ouderkring alle kinderen op hotdogs en een drankje. Alleen als je kind geen hotdogs lust, brengt het boterhammen mee.
Vrijdagnamiddag sluiten we de feestweek af met onze carnavalsstoet. Die ziet er door de nog geldende maatregelen iets anders uit dan de vorige jaren.

De stoet vertrekt stipt om 13.30 u. Iedereen vertrekt en eindigt op de eigen vestiging. De kinderen van de Grote Baan en van de Strepestraat lopen elk een eigen, afzonderlijke route zodat we geen klassen van de verschillende vestigingen mengen, zodat alle ouders beter gespreid kunnen staan en zodat er geen extra drukte aan de poort ontstaat na afloop van de stoet. Bovendien moeten we de Grote Baan zo weinig mogelijk belasten wegens het extra verkeer dat er komt door de wegomleiding in Heultje.

De kinderen van de Strepestraat volgen deze route:
Ze vertrekken langs de autopoort, in de Vloeikensstraat richting bos, zo naar de Bruulstraat, een stukje over de Grote Baan naar het Seniorencentrum Ter Nethe en over de Grote Baan terug naar de Strepestraat.

De kinderen van de Grote Baan volgen deze route:
Ze vertrekken aan de school over de Grote Baan tot aan de Geersbroekstraat, langs de Grote Heibergstraat, naar de Pleinstraat en langs de Grote Baan terug naar school.

Ouders die kinderen op beide vestigingen hebben, kunnen op de Grote Baan aan de Geersbroekstraat gaan kijken en daarna op de Grote Baan aan het rusthuis. Zo zien ze beide vestigingen passeren.

Net zoals de vorige jaren vragen we om geen wapens, maskers, spuitbussen of confetti mee te geven met de kinderen. Zorg er voor dat je kind voldoende gekleed is tegen de kou.

Graag willen we ook vragen aan alle toeschouwers om niet mee te stappen in de stoet, geen kinderen op de arm te nemen tijdens de carnavalsstoet en niet te fotograferen tussen de kinderen. Kies een vaste plek langs het parcours en hou steeds voldoende afstand van elkaar.

We kijken uit naar een gekke feestweek en wensen iedereen daarna een ontspannende en leuke krokusvakantie toe!

Komt jouw kapoen ook naar onze school?