potlood icoon

Kindergemeenteraad

Op 9 november ging de kindergemeenteraad opnieuw van start. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit de verschillende scholen in Hulshout konden zich aan het begin van het schooljaar kandidaat stellen om te zetelen in deze kindergemeenteraad. Naar jaarlijkse gewoonte wordt er op elke school een verkiezing georganiseerd. De leerlingen voeren campagne voor zichzelf en hun ideeën, waarna er gestemd wordt. Alle leerlingen van de verschillende scholen mogen hun stem uitbrengen via een echt stemformulier. De verkozen leerlingen worden vier keer per jaar uitgenodigd op de kindergemeenteraad, waar ze de ideeën, wensen en problemen aankaarten die de kinderen van Hulshout aanbelangen. 

Tijdens de eerste kindergemeenteraad van het schooljaar worden traditiegetrouw de burgemeester en verschillende schepenen verkozen. Een dikke proficiat aan Wannes uit VBS De Schatkist die zich een heel schooljaar lang kinderburgemeester mag noemen. Ook proficiat aan Daan van VBS Houtvenne, Maarten van VBS De Schatkist en Jelena van GBS Hulshout die zich een jaar lang zullen inzetten als schepenen. Om het helemaal af te maken, kregen zij elk een mooie sjerp in de Belgische driekleur met daarop hun titel.

Maar we deden veel meer tijdens deze eerste vergadering. Er werd ook echt hard gewerkt. Alle ideeën van de kindergemeenteraadsleden werden besproken. Aan de hand van een post-it systeem werd er aangeduid rond welke ideeën er dit schooljaar gewerkt zal worden. Vervolgens gingen we al kort aan de slag met één van onze vaste thema’s: pesten. De kindergemeenteraad is namelijk tegen pesten en bedenkt ieder jaar een actie die uitgevoerd kan worden op de verschillende scholen. Om af te sluiten, werden er nog enkele groepsfoto’s genomen en konden onze kindergemeenteraadsleden nog genieten van een hapje en een drankje.

Voor onze school zetelen in de kindergemeenteraad:

Uit 5A:

  • Arwen Van Eepoel
  • Otis De Batselier

Uit 5B:

  • Jelena Vignjevic

Uit 6A:

  • Manon Van Vlasselaer
  • Lies Tielemans

Uit 6B:

  • Fille Michiels
  • Lotte Vanlommel

Komt jouw kapoen ook naar onze school?