Klasbrief 'Joepie, we mogen weer naar het klasje'

Beste ouders,

Heel veel vriendjes bij elkaar. O! Wat leuk! Wat doen ze daar?
Spelen in de poppenhoek,
prentjes kijken in een boek.
Verven met een grote kwast,
kijken of de puzzel past?

Deze week gaan we aan de slag met het thema ‘Joepie, we mogen weer naar het klasje!’.

Er valt heel wat te ontdekken in onze klas. Alle kasten en bakken gaan open. We ontdekken de mogelijkheden van al het speelgoed in onze klas. We houden een klasgesprek over welke klasafspraken er nodig zijn in onze klas en gaan aan de slag met onze kalenders.

Welk speelhoekje wordt jouw favoriet?

We spelen een raadselspelletje waarbij we moeten raden wat er in de boekentas zit. We leggen de boekentassen op de juiste plaats zoals op het opdrachtenkaartje (plaatsbepaling). We vullen de schoolbus met het juiste aantal kindjes (getallen en getalbeelden tot 6) en oefenen onze fijne motoriek (pincetgreep) met de linking cubes in onze klas.

Verder werken we ook nog aan verbondenheid in onze klas met korte spelletjes in onze zithoek en knutselen we samen een kunstwerk in het jaarthema van onze school ‘ik + jij = wij, samen maken wij school!’. We maken een handafdruk met verf en vormen met al onze handen samen een mooie regenboog.

Er valt dus al heel wat te beleven in onze klas!

Tijdens dit thema staan volgende themawoorden centraal: het kringgesprek, ontdekken, knippen, de kralen, de kleurpotloden en knutselen.

In de bibliotheek kan je ook erg leuke boekjes terugvinden zoals ‘Samen naar school’ van Annemie Vandaela, ‘Luuk en Lotje naar school!’ van Ruth Wielockx, ‘Naar school!’ van Esther Van Den Berg, …

Noteer alvast maandag 12 september 2022 om 19 u. in je agenda. Op dit moment gaat de infoavond door in onze klas.

Ik heb er alvast super veel zin in om er een monsterleuk leuk jaar van te maken!

Groetjes,

Juf Marthe

Komt jouw kapoen ook naar onze school?