Klasbrief thema carnaval

Dag mama’s en papa’s,

De laatste week voor de vakantie staat voor de deur…  Die week staat natuurlijk in het teken van ‘carnaval’. We tellen samen ongeduldig af naar vrijdag: verkleed naar school komen!

Het wordt een echte feestweek met elke dag een ‘gekke opdracht’:

  • Maandag 21/2: met een versierde boekentas naar school komen
  • Dinsdag 22/2: met versierde of gekke schoenen naar school komen
  • Woensdag 23/2: met gekke haren of een gekke hoed naar school komen
  • Donderdag 24/2: in kledij van je eigen klaskleur naar school komen
  • Vrijdag 25/2: verkleed naar school komen + carnavalsstoet

Tijdens dit thema zal onze knutseltafel niet leeg blijven. We gaan aan de slag met verschillende materialen bij het knutselen van een carnavalsmasker. Wordt het een masker of oogmasker? Met een elastiek of op een stokje? Dat is de keuze van jullie kapoen.

We maken een werkje ‘voorbereidend schrijven’ en overtrekken de lijnen van de pruik. Zo krijgt onze clown wat meer kleur. 

De kleuters kunnen al behoorlijk goed tellen, maar een rangorde is toch net wat anders. Om dit te oefenen maken we een muzikale optocht waarin enkele kleuters een plekje krijgen. De toeschouwers mogen dan vertellen wie er op welk plekje staat.

Op vrijdag 25 februari vieren we carnaval in ons klasje. We maken er een vrolijke dag van vol liedjes, dansjes en uiteraard wat lekkers. In de voormiddag voorziet de juf wat lekkers en ’s middags krijgen de kleuters als traktatie een lekkere hotdog. In principe hoeft je kleuter dus geen boekentasje meer mee te nemen naar school. Een kindje dat geen hotdog lust, neemt nog boterhammetjes mee. Ook een kleuter die met 2 hotdogs niet voldoende gegeten heeft, kan nog een extra boterhammetje mee naar school brengen.

Enkele leuke prentenboeken die je kan ontlenen in de bibliotheek van onze gemeente: ‘Anna viert carnaval’, ‘Lou viert carnaval’, ‘Rik en de verkleedkist’ (zoekboek), ‘Overal carnaval’, ‘Vreemde beesten’, ‘Het is carnaval!’, ‘Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde’, ‘Lotta viert carnaval’, ‘Eén muisje kan geen optocht zijn’ en ‘Het flip-flap-boek van Jules & Marie’.

Ik kijk alvast uit naar deze knotsgekke en muzikale week…

Groetjes,
juf Linde

Komt jouw kapoen ook naar onze school?