Klasbrief thema 'Bloemen'

Dag mama’s en papa’s,

De komende twee weken werken we rond het thema ‘Bloemen’. We zetten de volgende bloemen in de kijker: het madeliefje, de narcis (paasbloem), de tulp, de meiklokjes en de bloesem aan de bomen. Tijdens dit thema nemen we eerst een kijkje in de natuur en nemen we de verschillende bloemen waar in de bloementuin voor de school of in de klas.

Onze winkel wordt dit keer een bloemenwinkel. Onze kleuters zullen weer moeten oefenen om te betalen. Ze mogen telkens twee bloemen kopen, waardoor ze een optelsom moeten maken van de twee prijzen.

We bekijken ook filmpjes over de groei van de bloemen. Als verwerking moeten onze kleuters enkele afbeeldingen in de juiste volgorde kleven ‘Van bol tot tulp’. De kleuters maken tijdens dit thema ook nog eens kennis met kinderyoga. ‘De bloem die groeit’ stimuleert de werking van de ruggengraat en versterkt het evenwicht. En via het constructie spel ‘bloementuin’ ervaren onze kleuters dat een bloem uit verschillende delen bestaat (de stengel/steel, de bladeren, de stamper en de bloemblaadjes).

In het koffertje van Anna zitten de volgende woorden: de bloesem, de narcis (paasbloem), de tulp, de meiklokjes, het madeliefje, een boeket/bos/ruiker bloemen.

Op het einde van deze weken maken we ons cadeautje voor Moederdag. Alle kleuters mogen tijdens een kringgesprek hun mama omschrijven en nadien hun mama tekenen. Op deze manier leren de kleuters de belangrijkste lichaamsdelen van een menselijke figuur op de juiste plaats tekenen.

Enkele leuke prentenboeken rond het thema ‘Bloemen’ die je in de bibliotheek van onze gemeente kan ontlenen: ‘Bloem’, ‘Bloemenboek’ (Dick Bruna), ‘Poppy’s plekje’, ‘Kijk! Bloemen!’, ‘Saar in de lente’, ‘Klappende rozen en bloemen vol boter’, ’Bloemen van Jules’ en ‘Berre houdt van Fleur’.

Belangrijke data:

  • Maandag 1/5: geen school
  • Woensdag 3/5: autoluwe schooldag
  • Donderdag 4/5: zwemmen
  • Woensdag 10/5: autoluwe schooldag
  • Vrijdag 12/5: de cadeautjes voor Moederdag worden meegegeven naar huis
  • Maandag 15/5: schoolreis naar Megaspeelstad (info volgt nog)
  • Dinsdag 16/5: sportdag kleuters (info volgt nog)
  • Woensdag 17/5: pedagogische studiedag (geen school voor de leerlingen)

Groetjes,
juf Sofie

Komt jouw kapoen ook naar onze school?