Klasbrief thema 'Kerst'

Week van 12/12 tot 23/12

Beste ouders,

We starten met het thema ‘Kerst’. Overal zien we lichtjes, kerstbomen en noem maar op. We maken het thuis gezellig en dit gaan we ook in onze klas doen.

We zetten onze kerstboom in de klas en samen gaan we deze versieren.

Samen tellen we af naar het kerstfeest d.m.v. een kalender. Elke dag kleuren we een vakje. Zo is het visueel voor onze kleuters.

Er staan weer een heleboel leuke dingen op het programma:

In onze poppenkamer staat gezelligheid troef. We maken een feesttafel klaar en leren om de tafel juist te dekken. Ook kunnen we ons verkleden als echte kerstmannetjes.

Aan de lichttafel kunnen we kerstbomen versieren en er liggen ook speciale toverballen in, als we die op de lichttafel leggen zien we wat er in de bal zit.

Aan de experimenteertafel kunnen we de kerstboom zelf versieren met ballen, slingers, lichtjes, ...

Aan het raam hangen we een mooie kerstboom waar we slingers in kunnen kleven. Ze moeten goed zien welke slinger waar moet. Zo zijn onze kleuters bezig met meten.

Onze fijne motoriek oefenen we door met pincetten pomponnetjes op de kerstbomen te leggen.

Er worden bij de juf ook spelletjes gespeeld, zoals een matrix, memory, ... die ze daarna zelfstandig kunnen spelen.

Onze vriendjes mogen ook hun beeldend talent bovenhalen en zelf een kerstboom schilderen.

We oefenen ons nieuwjaarsversje in, zodat we met nieuwjaar kunnen schitteren voor onze familie.

Op vrijdag 23 december vieren wij kerst in onze klas. Onze vriendjes moeten die dag geen boterhammen meebrengen, we eten dan croque monsieurtjes in onze klas. Wie dit niet graag eet, mag wel boterhammen meebrengen.

Ook koekjes hoeven ze niet mee te brengen die dag. In de namiddag worden onze kleuters getrakteerd met chocomelk en wafeltjes door de ouderkring.

Wie wil mag een mooie kersttrui aandoen!

Enkele leuke boekjes in thema kerst zijn: ‘Anna en de kerstboom’, ‘Kerst met Fien en Milo’ en ‘Jules en de grote kerstboom.’

De woordjes die extra in de kijker staan zijn: kersttafel dekken, een gezellige tijd, schitterende sterren, mooie kerstversiering/

Het worden 2 gezellige weekjes in onze klas.

Belangrijke data:

  • 16 december: Winterhappening vanaf 18 u.
  • 19 en 21 december: Oudercontact
  • 23 december: Kerstfeestje in de klas. De kleuters nemen die dag geen boterhammen en koekjes mee naar school en mogen hun mooiste kersttrui aantrekken.

Vele kerstgroetjes,
Juf Wenny

Komt jouw kapoen ook naar onze school?