Klasbrief thema 'Kerst'

Beste ouders,

Wat gaat de tijd toch snel. We zijn al toegekomen aan de laatste week voor de kerstvakantie en we gaan het heel gezellig maken in de klas.

Woensdag zijn we gestart met het versieren van onze kerstboom. We maken het dan ook even donker in de klas om zijn prachtige lichtjes te kunnen aanschouwen. Tijdens dit moment leren we enkele nieuwe woorden: spar, kerstboom, gezellig, nieuwjaarsbrief en versieren. Ook in de poppenkamer valt er heel wat te beleven. We dekken de feesttafel, versieren de kerstboom en maken het ook hier erg gezellig. Aan de hand van het zoekboek ‘Rik en de Kerstman’ oefenen we verder op het bouwen van zinnen. Om onze klas helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer, mag kerstmuziek zeker niet ontbreken. Deze vrolijke klanken zullen duidelijk hoorbaar zijn in onze klas. We gaan ook zelf aan de slag met bellenkransen bij het zingen van het kerstliedje ‘Rinkelbel’. In de bouwhoek bouwen we zelf een kerstboom met duploblokken of kaplablokken. En met hamertje tik, timmeren we slingers in de kerstboom. Ik hoop dat alle vingertjes gespaard blijven!

Deze week knutselen we er op los. We gaan aan de slag met heel veel glitters. Nieuwsgierig naar dit schitterende knutselwerkje? Nog eventjes geduld...

Vrijdag 16 december is het winterhappening en wij bakken lekkere koekjes. Hopelijk zien we jullie aan ons kraampje en hopelijk smulden we niet al onze lekkere koekjes zelf op.

Op vrijdag 23 december staat er een kerstfeestje gepland voor onze kleuters. Die dag staan er lekkere aperitiefhapjes klaar en klinken we alvast op het nieuwe jaar. De ouderkring trakteert ons ook nog op een lekkere wafel en chocolademelk. Deze dag brengen de kinderen dus enkel een gezonde brooddoos mee, fruit en koek is niet nodig. Heb je een kerstmuts thuis of een ander kerstattribuut (rendieroortjes, kersttrui…), dan mag je kapoen deze meebrengen/aandoen. Dat maakt het allemaal nog leuker!!! Wie al zin heeft om een leuk kerstverhaal te vertellen, kan in de bib op zoek naar leuke boeken. Enkele suggesties zijn: ‘Anna en de kerstboom’, ‘Rik en de kerstboom’ (zoekboek), ‘Kerstmis met Fien en Milo’, ‘Lotta viert Kerstmis’, 'De kleine kerstboom’ en ‘Kleine muis viert kerst’.

Dan wens ik jullie nog fijne feestdagen en een spetterend Nieuwjaar toe.

Groetjes,
juf Els

Komt jouw kapoen ook naar onze school?