Klasbrief thema Sint en Piet

Beste ouders,

De komende 2 weekjes werken we rond Sinterklaas en zwarte Piet in onze klas. Dit is voor onze kindjes een super leuke tijd. Ze tellen al af naar het bezoek van de Sint.

Er staan in de klas een heleboel leuke dingen op het programma als voorbereiding op het bezoekje van Sint en Piet.

We maken een pietenmuts a.d.h.v. patronen maar voor we deze kunnen opzetten moeten de kleuters eerst enkele proefjes doen. Als ze hier in slagen zijn ze een echte goede Piet en mogen ze de pietenmutsen opzetten.

Onze fijne motoriek oefenen we met schrijfdansen waarbij we de krulletjes van de baard van de Sint tekenen in scheerschuim.

Marilyn de telspin komt tellen met lekkere koekjes van Sinterklaas.

En lekkere koekjes gaan we ook maken in onze klas. We gaan ons wagen aan zelfgemaakte speculaasjes.

De woordjes die we extra in de kijker zetten zijn: het snoep strooien en gooien, over de daken lopen, schoorsteen, cadeautjes in de zak, de mijter van de Sint.

Sinterklaas bezoekt ook onze school. We hangen in onze kring een aftelkalender waarop we elke dag een figuurtje kleuren. Zo zien de kinderen wanneer Sinterklaas op bezoek komt. Dit kan je eventueel thuis ook doen met je kleuter.

Leuke prentenboekjes zijn: 'Lieve Sinterklaas' en 'Anna en Sinterklaas' van Kathleen Amant en 'De mijter van Jules' van Annemie Berebrouckx.

Meebrengen:

  • Speelgoedboekjes op woensdag 23 november
  • Schoen met wortel, tekening voor Sint en Piet op 2 december

Groetjes,
juf Wenny

Komt jouw kapoen ook naar onze school?