Vorming voor ouders 'Sociale media': lees de tips!

Op woensdagavond 19 oktober verwelkomden we Luc Vander Elst op onze school voor een vorming van Veilig Online over 'Sociale media'. De vorming was bedoeld voor ouders en behandelde het mediagebruik en -gedrag van kinderen van 6 tot 16 jaar.

Heel wat jongeren zijn quasi continu bezig met online sociaal contact. Ze chatten, klikken, liken, taggen en swipen. En wat ken jij ervan? Zijn Messenger, Snapchat, Instagram, Swarm en Skype allesbehalve dagelijkse kost voor jou? Hoe zit het met online reputaties, wat doen sociale media met je gezin en hoe kun je grenzen stellen? Op deze interactieve gespreksavond kregen de aanwezigen een input van informatie, tips en inspiratie. De 10 belangrijkste tips lees je hier onderaan in de flyer.

Via de website www.veiligonline.be kunnen jullie grasduinen in de module 'Sociale media'. Naast de module van deze avond kun je daar ook de vijf andere modules, namelijk 'Cyberpesten', 'Gamen', 'Internet en privacy', ‘Digipeuters en -kleuters’ en 'Online relaties en seksualiteit' raadplegen. Ook via www.medianest.be vind je allerlei interessante info.

Op woensdag 23 november organiseren we voor ouders van kleuters de vorming 'Digipeuters en -kleuters'. Alle info vind je hier. Iedereen welkom.

Komt jouw kapoen ook naar onze school?