Oranje klas: thema appeltjes

Dag mama’s en papa’s,

Jullie kleuters hebben de appels van binnen en van buiten helemaal bestudeerd!

Na onze waarneming gingen we ijverig aan de slag om onze eigen appel te vormen. Er werd hard geoefend op het scheuren! Voor sommige kleuters iets wat ze al goed in de vingers hebben, voor andere nog een echte uitdaging die heel wat concentratie vraagt of een beetje hulp van de juf.

Ons uitstapje naar de appelbomen was een groot succes! De kleuters waren heel enthousiast! De bomen werden snel gevonden. Er werden meteen enkele appels geplukt en geproefd! We zagen ook enkele perenbomen. Daar moesten we natuurlijk ook eens van proeven. Terug aangekomen op school waren sommigen buikjes goed gevuld en de groene GFT-bak enkele klokhuizen rijker.

Op school konden we onze behendigheid van het plukken van de appels nog verder oefenen in de klas aan het sportraam. Dit was een fel begeerd hoekje tijdens dit thema!

Ook onze fijne motoriek werd regelmatig uitgedaagd in deze twee weken. We oefenden hard op het rollen van appeltjes met plasticine, het knippen van appeltjes die we bij de juiste kleur sorteerden of het vullen van appeltjes met rode rijst. Vooral dat laatste was iets wat iedereen wel eens gedaan wou hebben!

In de klas speelden we ook het gezelschapsspel ‘De boomgaard’. Wij tegen de raaf. We probeerden samen al het fruit uit de boomgaard te plukken en in ons mandje te verzamelen voordat de raaf het kon opeten. Spannend hoor!

Op woensdag had Jako honger en zin in appelmoes… Heel lief vroeg hij aan onze kapoenen of wij hem niet konden helpen. Hij had zelfs een stappenplannetje meegebracht. Eerst leek het ons wat moeilijk… Maar na het stappenplan te lezen besloten we aan de slag te gaan.

Wat genoten onze kapoenen van het snijden van de appels.

Natuurlijk moest er ook geproefd worden! Sommige aten verschillende kommetjes leeg, andere vonden het toch niet zo lekker…

Maar ik vond het alvast een geslaagd thema! Fijn weekend allemaal!