Carnavalsstoet

Volgende week houden we zoals jullie weten een gekke carnavalsweek op school! We maken er een heuse feestweek van, met als apotheose onze carnavalsstoet op vrijdag 9 februari! Alle kinderen mogen die dag in hun favoriete carnavalsoutfit naar school komen.

Vrijdagmiddag trakteert de ouderkring alle kinderen op hotdogs en een drankje. Alleen als je kind geen hotdogs lust, brengt het boterhammen mee. Ook als je kind niet voldoende heeft met 2 hotdogs, geef je best een extra boterham mee.
Vrijdagnamiddag sluiten we de feestweek af met onze carnavalsstoet

Iedereen vertrekt en eindigt op de eigen vestiging. De stoet vertrekt op de vestiging Grote Baan om 14 u. en aan de vestiging Strepestraat om 14.15 u. De kinderen van de Grote Baan en van de Strepestraat lopen elk een eigen, afzonderlijke route onder politiebegeleiding, komen samen aan WZC Ter Nethe, doen daar samen een paar dansjes en gaan dan elk terug naar hun eigen vestiging.

De kinderen van de Grote Baan volgen deze route:
Ze vertrekken aan de school, steken de Grote Baan over en slaan aan het kapelletje de Oude Heibaan in. Ze lopen door de Heibaan, naar de Vaartstraat en zo naar WZC Ter Nethe. Daar lopen ze rond en door Ter Nethe, om zo terug langs de Grote Baan naar school te stappen.

De kinderen van de Strepestraat volgen deze route:
Ze vertrekken langs de autopoort in de Vloeikensstraat richting Grote Baan. Ze lopen over de Grote Baan naar WZC Ter Nethe. Daar lopen ze rond en door Ter Nethe terug naar de Grote Baan. Ze wandelen langs de Vaartstraat, Heibaan en Hooistraat naar de Strepestraat om zo terug naar school te gaan.

Ouders die kinderen op beide vestigingen hebben, kunnen de twee groepen zien passeren en dansen aan het rusthuis.

Net zoals de vorige jaren vragen we om geen wapens, maskers, spuitbussen of confetti mee te geven met de kinderen. Zorg ervoor dat je kind voldoende gekleed is tegen de kou.

Graag willen we ook vragen aan alle toeschouwers om niet mee te stappen in de stoet, geen kinderen op de arm te nemen tijdens de carnavalsstoet en niet te fotograferen tussen de kinderen. Kies een vaste plek langs het parcours zodat het voor iedereen veilig blijft.

We kijken uit naar deze gekke feestweek en wensen iedereen daarna een ontspannende en leuke krokusvakantie toe!

Komt jouw kapoen ook naar onze school?