Infomarkt bouw nieuwe school

Site Ter Nethe staat voor een school die de huidige gemeentelijke scholen en buitenschoolse kinderopvang (Hulshout) samenbrengt, een woonzorgcentrum met aangepaste, hedendaagse voorzieningen maar ook vooral een groene, verkeersarme site.

Op Site Ter Nethe willen we een kader creëren waar verschillende disciplines, veelal uit de zorg, elkaar (kunnen) tegenkomen. Toch dekt ‘zorg’ de lading niet helemaal; Site Ter Nethe staat voor verbinden en centraliseren. Door de jaren heen vond er wat versnippering plaats in onze gemeente en kwamen zo bepaalde diensten op verschillende plaatsen terecht. Deze willen we nu samenbrengen. We streven naar een site binnen onze gemeente waar mensen zich welkom voelen.

Het startschot werd gegeven op 22 november 2023 met de aanvraag tot omgevingsvergunning voor de vereiste infrastructuurwerken. Dit omvat nutsleidingen, wegen, fiets- en voetpaden, parking, groenaanleg, … Het openbaar onderzoek startte op 4 januari 2024 en loopt tot en met 2 februari 2024. Meer informatie vind je hierover op: www.hulshout.be/nl/siteternethe.

Op maandag 19 februari vindt er een infomarkt plaats voor de ouders van leerlingen over de bouw van de nieuwe school op Site Ter Nethe. Tijdens dit infomoment zal er meer informatie gegeven worden over de visie van de school en buitenschoolse kinderopvang, alsook over de bouwplannen zelf.

De infomarkt gaat door in zaal De Vloeikens (Vloeikensstraat 18, Hulshout) en zal opgedeeld worden in vier tijdsloten van telkens 30 minuten (tussen 19 u. en 21 u.). Binnen deze tijdsloten zal er gewerkt worden in kleinere groepjes zodat iedereen de kans heeft om aan het woord te komen, indien gewenst.

Tijdens dit infomoment zullen er mensen van het lokaal bestuur, de Gemeentelijke Basisschool, de buitenschoolse kinderopvang alsook van architectenbureau BOND aanwezig zijn.

Inschrijven is verplicht en kon tot en met 9 februari.

Komt jouw kapoen ook naar onze school?