Klasbrief thema 'Pasen'

Dag mama’s en papa’s,

Vrijdag lag er in het nest van ‘Marie EBC’ opeens een chocolade ei. Hoog tijd om eens te kijken wat onze kapoenen al weten over het thema ‘Pasen’. We starten in de klas met een brainstorm. Deze hernemen we dan op het einde van het thema en dan vullen we aan wat we geleerd hebben.

Maandag komt er een ‘paashaasje’ naar onze klas met een probleem. Hij heeft hulp nodig bij het versieren van de eitjes. Hopelijk zijn jullie kleuters even behulpzaam als bij ‘Marie EBC’. We gaan aan de slag met stiften en oefenen onze oog-hand-coördinatie om over de stippenlijnen te tekenen.

Dinsdag helpen we de paashaas door de versierde eitjes in het juiste mandje te leggen. We leren weer een nieuw liedje ‘k zag 2 hazen’ op de melodie van ‘k zag 2 beren’:

Ik zag twee hazen
Vlak voor Pasen
Zitten in een weiland
Met een mand vol eitjes
Vlug aan’t verven met zijn beidjes
Kijk eens hier

Kijk eens daar
Nu zijn alle eitjes klaar

Donderdag krijgen we een beloning van de paashaas en heeft hij eitjes verstopt in ons klasje. We oefenen op het zoeken van eitjes maar merken dat we helemaal geen mandje hebben om ze in te leggen! Hoog tijd om te beginnen met knutselen!

De tweede week staat er op woensdag een paasontbijt op de planning. We dekken op dinsdag samen de tafel en maken het extra gezellig. Meer uitleg volgt nog!

Donderdag staat er iets minder leuks op de planning. We nemen afscheid van Louis. Hij zal na de paasvakantie naar een andere school gaan. Gelukkig ziet hij het zelf al helemaal zitten. Maar ik denk dat we hem allemaal gaan missen!

Vrijdag sluiten we ons thema af met een bezoekje van de paashaas. 😊

De woorden waar we extra bij stil staan tijdens dit thema: het mandje, een vol paasmandje, een leeg paasmandje en de werkwoorden zoeken, verstoppen, vinden en vullen.

Enkele leuke boekjes die jullie kunnen ontlenen in de bibliotheek: ‘Vrolijk Pasen’ van Kathleen Amant, ‘Het is Pasen!’ van Ruth Wielockx, ‘Kaatje viert Pasen’ van Liesbeth Slegers, ‘Piep, het is Pasen’ van Liesbeth Slegers en ‘Vrolijk Pasen, Paultje’ van Brigitte Weninger.

Belangrijk:

  • Woensdag 20/3: Bookstart-activiteit 10.45 u.
  • Vrijdag 22/3: knuffelturnen (elke kleuter mag 1 knuffel mee naar school brengen)
  • Woensdag 27/3: paasontbijt
  • Vrijdag 29/3: bezoek paashaas


Groetjes,
Juf Linde

Komt jouw kapoen ook naar onze school?