Klasbrief thema Kerstmis

Dag mama’s en papa’s,

Wat gaat de tijd toch snel. We zijn al toegekomen aan de laatste weken voor de kerstvakantie. Drukkere weken, maar we gaan het heel knus en gezellig maken in de klas.

Op donderdag staat er ’s morgens een cadeautje in de klas. Hier zit een boek in: ‘Luuk en Lotje vieren Kerst’. Met het boek als startactiviteit gaan we aan de slag met het thema kerst.

Net zoals in het boek maken we onze eigen kerstversiering met zoutdeeg. Deeg kneden, uitrollen en figuurtjes uitdrukken en nadien in de oven. Dat is onze eerste activiteit.

De volgende dag kunnen we onze kerstversiering schilderen en laten drogen zodat ze in de boom kunnen gehangen worden.

We oefenen aan onze knipmotoriek door lange repels te knippen uit gekleurd papier. Daar maken we dan een mooie slinger mee. Voor we de slingers in de boom hangen, gaat er nog een meetoefening aan vooraf met Staf de meetgiraf. Welke slinger is het langst? Welke is de kortste? Zijn er slingers even lang?

In de klas zijn er ook kleine kerstboompjes die de kleuters zelf naar hartenlust kunnen versieren. Zo oefenen we goed op onze fijne motoriek.

Op donderdag 21 december staat er een geweldig kerstfeest gepland voor onze kleuters. We maken er met z'n allen een heel gezellige dag van en genieten van een lekker kerstaperitiefje. Heb je een kerstmuts thuis? Dan mag je kapoen deze meebrengen. Dat maakt het allemaal nog leuker! Om deze dag helemaal ‘af’ te maken werken we met een muzikaal pak. We voorzien een cadeautje voor elke kleuter. Dit pakken we enkele keren in. Op muziek wordt het pak doorgegeven en mag er telkens 1 inpakpapier verwijderd worden. Hier hangt dan een opdrachtje aan vast en zo gaan we verder…

Mag ik jullie vragen om hiervoor 1.5 euro mee te geven met je kleuter?

Na Kerstmis volgt al snel Nieuwjaar. En ja, daar hoort ook een nieuwjaarsbrief bij met een mooie nieuwjaarswens. We gaan ons uiterste best doen om onze nieuwjaarswens zo goed mogelijk in te oefenen. Wie al zin heeft om een leuk kerstverhaal te vertellen, kan in de bib op zoek naar leuke boeken. Enkele suggesties zijn: ‘Anna en de kerstboom’, ‘Rik en de kerstboom’ (zoekboek), ‘Kerstmis met Fien en Milo’, ‘Lotta viert Kerstmis’,’De kleine kerstboom’ en ‘Kleine muis viert kerst’.

Dan wensen wij jullie nog fijne feestdagen en een spetterend Nieuwjaar toe.

Ik kijk er alvast naar uit!

Juf Linde

Komt jouw kapoen ook naar onze school?