Klasbrief thema 'Sinterklaas en zijn pieten'

Dag mama’s en papa’s,

Het volgende thema is eentje dat wel wat ‘gezonde’ spanning met zich mee kan brengen …We werken 2,5 week rond Sinterklaas en zijn pieten.

Het sinterklaasthema van dit jaar in de ganse school gaat over de pieten en hun gezondheid. Sinterklaas vindt dat de pieten te veel snoepen. Dus moeten ze maar naar de fitness gaan en zo wat meer bewegen. Hij vraagt dan ook aan de juffen om de kinderen een dansliedje aan te leren zodat de pieten de hele dag kunnen meedansen.

https://www.youtube.com/watch?v=7s1yNPWTGS8&list=PLMF8M8SSX_r8mPmDXhesXYX1OdGTv-a79&t=77s

Dit is het liedje dat we aanleren in de klas. Dus je kan het thuis in de loop van de week zeker al eens opzetten en mee genieten van de Sint-gekte!

Wij gaan nog een stapje verder… De pieten smullen veel te veel van al de chocolade. Daarom heeft de Sint beslist dat ze geen chocoladefiguren meer mogen maken. De Sint wil dit allemaal zelf wel doen … Maar daarvoor heeft hij geen tijd. Dus hij zoekt hulp!

Gelukkig staan onze klaspoppen Jako (van de oranje klas) en Jules (van de groene klas) maar al te graag paraat. Ze vertrekken samen met de trein naar Antwerpen om Sinterklaas een handje te helpen.

Aan de hand van een postkaartje blijven we een beetje op de hoogte van wat Jako en Jules allemaal meemaken. Maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Daarom trekken we er op dinsdag 28 november zelf op uit om eens een kijkje te gaan nemen waar al die chocolade gemaakt wordt.

Tellen jullie ook mee af naar het bezoek van de Sint en zijn pieten aan onze school? Op maandag 4 december is het zo ver. Met onze eigen zelfgemaakte pietenmutsen verwelkomen wij Sinterklaas.

Op vrijdag 1 december wordt in de klas ons schoentje klaar gezet. Jullie kleuter mag vrijdag een schoentje (dat ze niet nodig hebben!) en iets lekkers voor het paard of de sint voor in hun schoentje meebrengen. In de klas maken we nog een mooie tekening en dan maar hopen dat hij ons klasje vindt. 😊 

Enkele leuke prentenboeken rond het thema ‘Sint en Piet’ die je kan ontlenen in de bibliotheek van onze gemeente: ‘Sinterklaasje’, ‘Lieve Sinterklaas’, ‘Opstaan en kleertjes aan', ‘Spiekpietje’, ‘Pietje Pedro en de mijter van Sint’, ‘Saar en de Sint’, ‘Sint wil op vakantie’ en ‘Sint op komst!’.

Een spannende maar leuke periode!

Ik kijk er alvast naar uit!

Juf Linde

Komt jouw kapoen ook naar onze school?