potlood icoon

Klasbrief thema zomer

Beste ouders,

Volgende weken staan we stil bij het seizoen ‘zomer’. Dit is eveneens het laatste thema van dit schooljaar.

We vertrekken vanuit het verhaal ‘Rikki aan zee’ van Guido Van Genechten. Rikki gaat op vakantie naar zee. Samen met papa, mama en kilo’s kampeerspullen. Het wordt een geweldige reis. Niet alleen de zee maakt indruk op Rikki, ook meisjeskonijntje Abril zal hij niet snel vergeten … Het is een zomerverhaal over een spontane vriendschap zoals alleen kinderen die kunnen beleven.

Frokkie en Lola brengen een koffertje met woordjes mee. We staan stil bij de woorden: zee, strand, duinen, bikini. We staan ook stil bij het woordje parasol en bespreken het verschil met de paraplu. We denken aan onze gezondheid en daarbij hoort ook het smeren van zonnecrème.

We tekenen ons ‘ik –je’ voor de laatste keer. Bovendien toveren we onze klas om in een onderwaterklasje waar de prachtigste vissen zullen rondzwemmen. Deze vissen worden gemaakt door onze kleuters. We gaan aan de slag met papier, papieren bordjes, stickers, verf, schaar en lijm. Het boekje ‘De mooiste vis van de zee’ sluit hier dan ook mooi bij aan. Via dit boekje staan we opnieuw stil bij het belang van vriendschap.

In de zandbak gaan we zandkastelen maken en experimenteren we met vol/leeg. We gaan op onderzoek hoe we het best een zandkasteel kunnen maken: droog zand, modder of een combinatie van de twee. Er worden schelpjes aan toegevoegd om het geheel af te maken, maar ook om letters mee te maken. Net zoals Rikke en Abril dat doen.

Onze poppenkamer wordt een strandkamer, waar je kan zonnebaden en waar je kan genieten van een lekker ijsje. Maar voor je een ijsje kan proeven, moet je eerst centjes betalen. Aan de watertafel varen er scheepjes die ‘gevangen’ moeten worden met een hengel. Een hele oefening voor de fijne motoriek. Bovendien moeten de kleuters tellen hoeveel punten ze hebben, want elk scheepje is voorzien van 1, 2 of 3 punten.

Ook de andere hoekjes zullen ondergedompeld worden in het thema ‘zomer’. Met andere woorden, er valt weer heel wat te beleven. We feesten ook nog veel, want er zijn heel wat jarigen! Joepie!

In de bibliotheek kan je heel wat leuke boekjes terugvinden zoals ‘Rikki aan zee’ van Guido Van Genechten, ‘Anna en de zomer’ van Kathleen Amant, ‘Anna met oma en opa aan zee’ van Kathleen Amant, ‘Nijntje aan zee’ van Dick Bruna, ‘Rik en de zomer’ van Liesbeth Slegers (dit is een zoekboek) en ‘Dribbel naar het strand’ van Erick Hill.

Enkele mededelingen:

  • Vrijdag 17 juni: zwemmen voor de oudste kleuters
  • Vrijdag 24 juni is het generale repetitie voor het schoolfeest. Meer info volgt er nog via een brief.
  • Op zaterdat 25 juni is het schoolfeest. Op het liedje van K3 airlines vliegen we de wereld rond. Jullie kapoen komt in zijn/haar dansoutfit naar het schoolfeest. De jongens dragen een lange jeansbroek (blauw) en wit t-shirt. De meisjes dragen een jeansrokje en wit t- shirt. Voor de meisjes die kunnen graag de haartjes in een dotje. Meer info volgt er nog via een brief.
  • Donderdag 30 juni nemen we afscheid van elkaar. We maken er nog een leuke voormiddag van. Zo gaan we de kinderen van de derde kleuterklas uitzwaaien, want zij maken een grote sprong naar het eerste leerjaar. Na de middag zijn jullie kleuters vrij. Het einde van onze dag is dan ook 11.45 u..

Prettige vakantie, maar voor het zover is vliegen we er nog eens stevig in!

Groetjes,
Juf Els

Komt jouw kapoen ook naar onze school?