Uitnodiging kijk/infomoment groene klas

Wil je graag kennismaken met de kleuterafdeling van onze Gemeentelijke Basisschool? Dan ben je van harte welkom op woensdag 1 juni 2022 om 19 u.

Ons adres is: Grote Baan 338 in Hulshout. Je kan ons vinden in het witte klasje achteraan op de speelplaats.

Ik, juf Noëlla, sta voltijds voor de peuterklas. Juf Mart, onze kinderverzorgster, komt 2 dagen helpen om de kleuters nog meer zelfredzaam te maken.

Jullie kindje mag spelen in het klasje, terwijl ik jullie informeer.

Ik geef alvast enkele pijlers mee die wij belangrijk vinden in onze school.

In de eerste plaats zorgen we voor een gezellige, gemoedelijke sfeer in de klas. Leren lukt pas als men goed in zijn vel zit.

Daarnaast hebben we extra oog voor:

 • JULES:
  Wij werken met de klaspop Jules.
 • SPEELTIJD: Onder toezicht spelen onze kleuters tijdens het speelkwartiertje in de voor- en namiddag op een aparte speelplaats.
 • SAMENWERKING MET DE BIBLIOTHEEK: In samenwerking met de bib bieden we elke week een nieuw aanbod van boeken aan in onze klas.
 • WATER DRINKEN: Kinderen drinken veel te weinig. Wij bieden een hele dag water aan. Bij ons wordt er meer gedronken dan in een gemiddelde klas, gewoon omdat het gedurende de hele dag kan. Wie veel drinkt, kan zich beter concentreren, krijgt meer groeikansen. En nog een pluspunt: niemand is allergisch voor water.
 • FRUIT: We eten elke voormiddag fruit of een boterham.
 • INETEN: Ineten is in onze school gratis.
 • BUSDIENST: Onze bus vervoert de kinderen naar de kinderopvang, naar de andere vestiging en naar leeruitstappen.
 • ZWEMMEN: In de laatste kleuterklas krijgen alle kleuters om de 14 dagen zwemles.
 • TURNEN: 2 keer per week turnen wij in een echte turnzaal.
 • GODSDIENST/ LEVENSBESCHOUWING: Kleuters krijgen nog geen godsdienst. Wij werken wel rond waarden en normen. In de lagere school kan men voor verschillende godsdiensten of zedenleer kiezen.
 • LEESPROJECT: Taal/ lezen is heel belangrijk in het leerproces van je kind. Om kinderen hierin nog beter te ondersteunen zijn we gestart met een bookstartkidsproject. Dit (voorleesproject) start in de peuterklas. Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks voorlezen een positief effect heeft op de taalontwikkeling en later zelfs op taal en rekenen in de lagere school. Het is geen verplichting om hieraan deel te nemen, we bieden wel de kans aan wie geïnteresseerd is. Meer details kan je hierover krijgen tijdens ons infomoment.

Dit is een kleine greep uit onze werking. Voor nog meer informatie staan we jullie graag te woord op woensdag 1 juni 2022 om 19 u.

INSCHRIJVINGSPROCEDURE

Na elke schoolvakantie en op 1 februari is er een nieuwe instapdag. Jouw kindje mag naar school als het 2,5 jaar is op de instapdag en als de inschrijving gebeurd is. Zonder inschrijving mogen wij nieuwe kindjes pas de eerstvolgende instapdag toelaten. Jullie peuter is echter niet verplicht om meteen te komen. Jullie hebben na de inschrijving het recht om zelf te beslissen wanneer zij/hij er klaar voor is.

Inschrijven kan na het infomoment of op het secretariaat van onze school in de Strepestraat 21/23. Wij hebben hiervoor enkel de isi + of Kids-ID van je peuter nodig. Je vindt ook alle documenten op onze website: www.schoolhulshout.be/inschrijving.

Met vriendelijke groeten,
Juf Noëlla en juf Mart

Komt jouw kapoen ook naar onze school?