Klasbrief thema zomer

Hallo ouders,

Nog een laatste thema…
Nog een laatste keer…
...spelen, werken en knutselen in de kleuterklas!

Week van 13 - 30 juni: zomer

Het worden weekjes van afscheid nemen, maar het zijn zeker ook weekjes waarin we terugblikken en fier mogen zijn op wat de kleuters dit schooljaar allemaal geleerd hebben in de klas!

Zo hebben de kleuters hun veters leren binden. Iedereen heeft geoefend tot hij/zij het (bijna) kan. Dat verdient uiteraard een veterdiploma!
De kleuters gaan zelf hun veterdiploma mogen knutselen. Hiervoor moeten ze nog een laatste keer knippen op de lijn, want ze gaan een schoen uitknippen. En ze mogen natuurlijk zelf de veter van hun schoentje binden.

Ook hebben de kleuters erg hard gepuzzeld in de klas! Ze verdienen een puzzeldiploma! De kleuters krijgen een puzzeldiploma in de vorm van een vlieger, in de kleur waarin ze geëindigd zijn. Deze vlieger mogen ze zelf versieren!

Het cijferboekje en letterboekje zijn al af: hierin hebben de kleuters erg hard gewerkt! De laatste blaadjes in ons schrijfboekje gaan de kleuters tijdens dit thema nog afmaken. Hiervoor moeten ze schrijfpatronen volgen, overtrekken en natekenen.
Een dikke duim voor al onze harde werkertjes, want ze hebben het toch maar super gedaan met het werken in deze werkboekjes!

Als laatste knutselwerkje gaan de kleuters een afstudeerboekje knutselen.
Dit boekje wordt een mooie herinnering aan die fijne tijd in de kleuterklas! Een tijd van spelen, knutselen en genieten maar ook een tijd van werkjes maken, nieuwe dingen leren en liedjes zingen!

Liedjes zingen, dat doen onze kleuters ook wel graag! Daarom gaan ze nog een laatste liedje leren, dat ze mogen zingen op hun uitzwaai!

Uitzwaai kleuters van de gele klas - donderdag 30 juni

Om hun kleutertijd in stijl af te sluiten, wordt er op donderdag 30 juni een afsluitmoment gehouden voor onze kleuters.
De ouders zijn hierbij ook uitgenodigd! We verwachten jullie om 11 u. aan de grote poort van onze school. Breng zeker jullie fotocamera mee!

Voor de laatste zwemles op donderdag 16 juni mag elke kleuter 1 opblaasbaar speelgoedje voor in het zwembad meebrengen:

  • Liefst niets te groot, zoals bv. een xl flamingo. Het moet de bus op kunnen, samen met 28 kleuters.
  • Het opblaasbaar speelgoed moet thuis al opgeblazen zijn en de kleuters mogen het opgeblazen mee naar school brengen.
  • Het opblaasbaar speelgoed verzamelen we ‘s morgens in de klas via de klasramen.

Het worden dus weekjes van laatste keren… een laatste keer zwemmen, een laatste keer zingen, een laatste keer spelen, een laatste keer knutselen, een laatste keer… maar hiervan gaan we zeker nog volop genieten!

Tot slot wil ik jullie nog even bedanken voor de fijne momenten en de prettige samenwerking het afgelopen schooljaar! De ouders en grootouders die af en toe een handje kwamen helpen, goed in orde waren met de vele invulbriefjes en kleuterkaftjes, …Het was fijn om zo te werken! Bedankt!!

Het was een superleuk schooljaar dat veel te snel voorbij is gevlogen! We hebben samen veel plezier gemaakt, hard gelachen, gezongen en geknutseld.
Ik ga mijn (b)engeltjes heel hard missen!

Een mooi hoofdstuk wordt afgesloten, maar er komt een nieuw spannend avontuur aan…
Ik wens hen heel veel succes en plezier in het eerste leerjaar! Ze gaan dat fantastisch doen!

Op donderdag 16 juni en maandag 20 juni mogen onze kleuters al eens een kijkje gaan nemen in het eerste leerjaar en maken ze kennis met juf Ulrike! Juf Ulrike gaat een verhaal voorlezen en de kleuters gaan ook al een werkje mogen maken zoals het moet in het eerste leerjaar. Zo leren ze hun nieuwe klasje en de juf al wat kennen! Dit gaat telkens door in de namiddag.

Belangrijke datums om te onthouden:

  • Donderdag 16 juni: de kleuters gaan in de namiddag zwemmen
  • Zaterdag 25 juni: schoolfeest
  • Donderdag 30 juni: uitzwaai

Tot ziens!

Lieve groetjes,
Lore

Komt jouw kapoen ook naar onze school?