Klasbrief thema Zomer

Hallo ouders,

Nog een laatste thema…
Nog een laatste keer…
...spelen, werken en knutselen in de kleuterklas!

Week van 10 - 28 juni: zomer

Het wordt een week van afscheid nemen, maar het zijn zeker ook weekjes waarin we terugblikken en fier mogen zijn op wat de kleuters dit schooljaar allemaal geleerd hebben in de klas!

Zo hebben de kleuters hun veters leren binden. Iedereen heeft geoefend tot hij/zij het (bijna) kan. Dat verdient uiteraard een veterdiploma!
De kleuters gaan zelf hun veterdiploma mogen knutselen. Hiervoor gaan ze nog een laatste keer moeten knippen op de lijn, want ze gaan een schoen moeten uitknippen. En ze mogen natuurlijk zelf de veter van hun schoentje binden.

Ook hebben de kleuters erg hard gepuzzeld in de klas! Ze verdienen een puzzeldiploma! De kleuters krijgen een puzzeldiploma in de vorm van een vlieger, in de kleur waarin ze geëindigd zijn. Deze vlieger mogen ze zelf versieren!

Het cijferboekje en letterboekje zijn al af, hierin hebben de kleuters erg hard gewerkt! De laatste blaadjes in ons schrijfboekje gaan de kleuters tijdens dit thema nog afmaken. Hiervoor moeten ze schrijfpatronen volgen, overtrekken en natekenen.
Een dikke duim voor al onze harde werkertjes, want ze hebben het toch maar super gedaan met het werken in deze werkboekjes!

Als laatste knutselwerkje gaan de kleuters een afstudeerboekje knutselen.
Dit boekje wordt een mooie herinnering aan die fijne tijd in de kleuterklas! Een tijd van spelen, knutselen en genieten maar ook een tijd van werkjes maken, nieuwe dingen leren en liedjes zingen!

Liedjes zingen dat doen onze kleuters ook wel graag! Daarom gaan ze nog een laatste liedje leren, dat ze mogen zingen op hun uitzwaai!

Afzwaai kleuters van de gele klas vrijdag 28 juni

Om hun kleutertijd in stijl af te sluiten, wordt er op vrijdag 28 juni een afsluitmoment gehouden voor onze kleuters.
De ouders zijn hierbij ook uitgenodigd! We verwachten jullie om 11.45 u. op de speelplaats van onze kleuterschool. Breng zeker jullie fotocamera mee!
 

Het worden dus weekjes van laatste keren… een laatste keer zingen, een laatste keer spelen, een laatste keer knutselen, een laatste keer… maar hiervan gaan we zeker nog volop genieten!

Tot slot wil ik jullie nog even bedanken voor de fijne momenten en de prettige samenwerking het afgelopen schooljaar! De ouders en grootouders die af en toe een handje kwamen helpen, goed in orde waren met de vele invulbriefjes en kleuterkaftjes,…
Het was fijn om zo te werken! Bedankt!!

Het was een superleuk schooljaar dat veel te snel voorbij is gevlogen! We hebben samen veel plezier gemaakt, hard gelachen, gezongen en geknutseld.
Ik ga mijn (b)engeltjes heel hard missen!

Een mooi hoofdstuk wordt afgesloten, maar er komt een nieuw spannend avontuur aan…

Ik wens hen heel veel succes en plezier in het eerste leerjaar! Ze gaan dat fantastisch doen!

Belangrijke datums om te onthouden:

  • Maandag 10 juni: infoavond eerste leerjaar om 20 u.
  • Woensdag 12 juni: de kleuters gaan naar de bib
  • Donderdag 13 juni: uitstap naar het bos in de voormiddag
  • Donderdag 20 juni: de kleuters gaan in de namiddag zwemmen
  • Zaterdag 22 juni: schoolfeest
  • Vrijdag 28 juni: afzwaai

Tot ziens!

Lieve groetjes,
Lore

Donderdag 13 juni gaan onze kleuters op uitstap naar het bos in Westerlo!

We gaan weer op uitstap naar het bos, ditmaal in de zomer.
Zo gaan we kunnen vergelijken hoe het bos eruit ziet in de zomer en hoe het bos eruit zag in de herfst. Want in de herfst waren we ook op bosuitstap geweest. Wat hebben we allemaal gezien in het bos en welke verschillen merken we op, welke diertjes zagen we in de herfst en welke zien we nu in de zomer,…?

  • We gaan in de voormiddag het bos verkennen.
  • Het vervoer is in orde, onze kleuters geraken heen en terug.
  • Doe je kleuter goede wandelschoenen aan. Bij regenweer regenlaarsjes en een regenjas.
  • De juf zorgt zelf voor iets lekkers om te eten en te drinken op deze uitstap.

Je kleuter brengt deze dag een boekentas mee. In de boekentas steekt een brooddoos en een koek. Er moet niets meegebracht worden voor de voormiddag. De boekentas blijft in de klas.
Reserveschoenen mogen ook meegegeven worden. Deze kunnen dan in de klas aangedaan worden, na onze uitstap. Steek ze in een handige zak, zeker niet bij in de boekentas!

We kijken er al naar uit!

Lieve groetjes,
Lore

 

Komt jouw kapoen ook naar onze school?