Klasbrief thema appeltjes

Dag mama’s en papa’s,

De volgende twee weken werken we rond het thema appeltjes.

Jako heeft maandag een mandje naar ons klasje meegebracht met 3 appels in. Aan de hand van een poppenspel gaan we de appels waarnemen en met al onze zintuigen van dichtbij bekijken. We bestuderen de buitenkant: de kleur van de schil, het steeltje, eventueel een blaadje en het kroontje van de appel. Natuurlijk gaan we de appel ook eens opensnijden en naar de binnenkant kijken. En als laatste moeten we zeker eens proeven van die lekkere appels!

Er staan heel wat activiteiten op het programma…                                                                   
Onze fijne motoriek wordt uitgedaagd door met scheuren en plakken een appel te knutselen. We oefenen op het rollen van appeltjes met plasticine.                                                                                           
Onze kleuters leren prenten in een logisch verband te leggen van hoe we een appel opeten: appel in zijn geheel – appel met een hapje uit – klokhuis van de appel.                                                                                                                                                
Aan de hand van het spel ‘Eerste boomgaard’ leren we enkele spelregels naleven. We oefenen het samen spelen door samen de raaf te ‘verslaan’ en het fruit uit de boomgaard te plukken voor de raaf het kan opeten.

Op woensdag 20/9 gaan we op ‘uitstap’. We gaan enkele fruitbomen van dichtbij bekijken. Je mag je kleuter die ochtend regenlaarsjes aandoen. Het gras is ’s morgens nog nat en een ganse dag met natte kousen en schoenen rondlopen vindt niemand leuk. 

Enkele leuke prentenboeken die je kan vinden in de bibliotheek: ‘Anna eet graag fruit’, ‘Het leven van een appel’ (weetjesboek), ‘De rode appel’ en ‘Kleine muis zoekt een huis’.

De woorden die tijdens het thema aan bod komen zijn de begrippen ‘veel’ en ‘weinig’, proeven en het klokhuis.

Groetjes,
juf Linde

Komt jouw kapoen ook naar onze school?