Nieuwe inzamelunit voor batterijen

Batterijen veranderen, hoe je ze inzamelt dus ook! Wij ontvingen zopas onze splinternieuwe Bebat inzamelunit. Deze is veiliger, duurzamer en slimmer dan ooit! Zo houdt hij doorlopend de vulgraad in ’t oog en gebeurt een ophaling automatisch als hij bijna vol is. Maar er is meer!

MEET JE HET, DAN WEET JE HET

De vernieuwde inzamelunit heeft een aangepaste inwerpopening. Dat betekent dat enkel batterijen met een maximale doorsnede van 44 mm ingezameld worden op onze school. Wees gerust: meer dan 90% van de lege batterijen passen hier nog steeds in en blijven dus welkom op onze school!

Past je batterij er niet in? Dan vertelt het handige overzicht onderaan dit bericht je meteen waar die naartoe moet.

EEN NOG DUURZAMERE INZAMELING

We gaan batterijen ook duurzamer inzamelen. Bebat gaat daarom volledig voor hergebruik: vanaf nu zijn er dus geen plastic inzamelzakjes meer. Onze leerlingen gebruiken de Bebat kubus telkens opnieuw, wanneer ze lege batterijen naar school brengen. Dat is extra veilig met het handige afsluitdeksel. Anders, maar vooral handiger. En zo maken we samen komaf met enkelvoudig gebruik van plastic. Nog beter voor de natuur dus!

PUNTEN VOOR DE SCHOOL

Doen jullie mee? Want er zijn nog heel wat voordelen! Het spaarprogramma blijft ongewijzigd: per ingezamelde kilo batterijen krijgt de school punten die we inruilen voor audiovisueel of didactisch materiaal, speeltuigen, eigen busvervoer,… Geef de inzamelkubus (die elk gezin in België in de brievenbus krijgt of die je hier gratis kan aanvragen) dus regelmatig mee met jouw kind en help ons zo onze Bebat-punten te boosten!

Bedankt, beste ouders, om samen nog duurzamer en veiliger lege batterijen op onze school in te zamelen! Meet je het? Dan weet je het!

Komt jouw kapoen ook naar onze school?