Verkeersweken van 13 tot en met 24 mei

Verkeer is geen strijd. Iedereen is mee verantwoordelijk voor verkeersveiligheid.
Daarom besteden we tijdens de maand mei in onze school extra aandacht aan veilig verkeer. Iedereen kan en moet bijdragen tot veilig verkeer; ook jullie die dagelijks met de auto, met de fiets, te voet of met de step naar school komen. 
Niet alleen deze weken werken we in onze school actief rond mobiliteit. Als school vinden wij verkeersveiligheid zeer belangrijk, ook doorheen het schooljaar.

We willen daarom graag allereerst aandacht vragen aan jullie als ouders voor volgende zaken:

 • Respecteer de verkeersregels in fietsstraten (o.a. in de Strepestraat).
 • Respecteer het gevraagde enkelrichtingsverkeer in de straten rond de school om het verkeer vlotter te laten verlopen. Er is éénrichtingverkeer in de Vloeikensstraat 's morgens en 's avonds om de bus vlot te laten rijden.
 • Haal je kind af aan de juiste poort! 
  -Kinderen die met de fiets of te voet naar huis gaan (of tot aan de bushalte) verlaten de school via de fietspoort aan de Strepestraat.
  -Kinderen die met de auto worden afgehaald verlaten de school steeds langs de autopoort aan de Vloeikensstraat en worden daar afgehaald!
 • Parkeer je auto niet op de opritten van onze buurtbewoners.
 • Alle auto's vertrekken pas nadat de bus vertrokken is!
 • Enkel kinderen die te voet of met de fiets/step naar school komen scannen voor de e-bucks!
 • We willen langs deze weg nogmaals oproepen om je kinderen niet te vroeg naar school te laten komen. Er is pas toezicht aan de oversteekplaatsen en op de speelplaats vanaf een kwartier voor aanvang van de lessen.

Verkeersweken

Tijdens onze verkeersweken organiseren we enkele activiteiten die aansluiten bij een actieve verkeers- en mobiliteitseducatie. We willen vooral de nadruk leggen op doe-activiteiten om zo onze leerlingen verkeersvaardiger en -veiliger te maken. 
We roepen woensdagen 15 en 22 mei 2024 uit tot autoluwe schooldagen. We verwachten iedereen woensdag 15 en 22 mei op school met de fiets, fluovestje én fietshelm of te voet/met de step met fluovestje.

Daarnaast oefenen we fietsvaardigheden tijdens de turnlessen en tijdens ‘Meester op de fiets’ voor leerlingen van 1ste, 2de en 3de leerjaar.
De leerlingen van het 4de leerjaar werken rond de Dode Hoek en brengen een bezoek aan het verkeerspark van Kessel-Lo. Zij nemen ook deel aan het voetgangersexamen.
De leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar doen Kidz on Wheelz. GBS Hulshout is trouwens 1 van de 3 scholen in Vlaanderen die al 15 jaar op rij deelnemen aan De Grote Verkeerstoets. Dat is een online test over verkeer en mobiliteit voor leerlingen van het 5de leerjaar. Wij zijn fier dat onze school er al van in het begin bij was. Als beloning kregen we van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een spandoek cadeau, dat je kan bewonderen aan onze schoolpoort.
Voor de leerlingen van het 6de leerjaar is er ook dit jaar een fietsexamen
Alle details over wie wanneer met de fiets naar school komt, lees je op de Padlet van de klas van jouw kind.

Onze school werkt aan veilig verkeer. Jij ook?

Komt jouw kapoen ook naar onze school?